BonBon-Lands historie

You are here

Det hele startede med en slikfabrik i Holme-Olstrup – en lille by udenfor Næstved. En dag stod ejeren Michael Spangsbergs og prøvesmagte nogle nye, brune bolsjer, da hans søn, Nicolai, spontant udbryder: "Ad, de er klamme! De ligner jo Hundeprutter”. Sådan opstod ideen til at skabe slikket med de frække og sjove navne, som Mågeklatter, Store Babser, Tisse-bleer, Øre-voks – og selvfølgelig Hundeprutter.

Kæmpe succes

Det skøre slik blev hurtigt populært, og salgstallene skød i vejret med raketfart. Slikket blev så godt modtaget, at folk fra hele landet begyndte at sende deres egne idéer med sjove navne til slikket til slikfabrikken i Holme-Olstrup, der i de kommende år skulle blive kendt som byen med forlystelsesparken med de sjoveste og skøreste forlystelser.

På grund af slikkets popularitet begyndte skolebørn og børnehaver hurtigt at strømme til slikfabrikken i håb om at få et indblik i slikproduktionen. Men det kunne desværre ikke lade sig gøre, fordi der var strenge hygiejnekrav til produktionen. Michael Spangsberg åbnede derfor sit eget BonBon-Land med et lille bolsjeværksted, hvor børnene bl.a. kunne prøve at lave deres egne lave slikkepinde.

BonBon-Land fik hurtigt vokseværk og er med sine i dag 130.000 m2 en af Danmarks mest populære forlystelsesparker.

1992
Hundeprutten

BonBon-Land slog dørene op den 16. april 1992. Dengang bestod stedet af et bolsjeværksted, en biograf, en butik og 4 andebåde. I 1993 fik BonBon-Land sin første rigtige forlystelse: Hundeprutte-Rutschebanen.

1992
1995
Vandrotten

En af parkens stadig mest besøgte forlystelser gør sit indtog, nemlig Vandrotten. En investering, der flytter BonBon-Land fra at være en stor legeplads til en familie-forlystelsespark.

1995
1998
Bæverrafting

Nordens største raftingbane, Bæver-Rafting, bliver bygget. Det er BonBon-Lands til dato dyreste investering. 32 millioner kr. Det store anlægsarbejde er samtidig en stadfæstning af, at BonBon-Land er kommet for at blive. Den dag i dag er Bæver-Rafting BonBon-Lands mest besøgte forlystelse.

1998
2001
BonBon Slikposer

Hundeprutter, Tissebleer, Store Babser og alt det andet sjove BonBon-slik bliver solgt til Tom’s. Produktionen bliver efter et par år flyttet til andre fabrikker på Sjælland. Der bliver derfor ikke længere produceret slik i BonBon-Land, men du kan stadig købe det i vores butikker.

2001
2003
Vildsvinet

Vildsvinet – verdens første rutschebane med indadvendt first drop – bliver indviet. De små børn, som var med fra BonBon-Lands spæde start er blevet teenagere, og forlystelsesparken vil gerne udvikle sig. I denne sæson topper parkens besøgstal med hele 616.000 gæster.

2003
2007
Fantasy World

BonBon-Lands ejer, Michael Spangsberg, køber legelandet Fantasy World og flytter det fra Ringsted ind på de 10.000 m2 gamle fabrikshaller, der tidligere husede slik-produktionen. Det bliver samtidig udvidet med bl.a. Fantasy-Expressen og Måneland.

2007
2008
Thomas Jellum

Thomas Jellum tiltræder som adm. direktør og BonBon-Land går fra at være en selvstændig familiedrevet forlystelsespark til at blive en integreret del af moderkoncernen Parques Reunidos.

2008
2010
Svend Svingarm bliver bygget – Danmarks vildeste forlystelse

BonBon-Land bygger Danmarks vildeste forlystelse – den 45 meter høje Svend Svingarm. Igen er det et stort løft til forlystelsesparken, der nu favner hele familien – fra de små til de store vovehalse. Svend Svingarm er bygget helt specielt til BonBon-Land.

2010
2013
I 2013 åbnede Pelle Piratsprøjt – en sjov forlystelser med masser af vandplaskeri

I 2013 åbnede vi en 9 meter høj vandborg kaldet Pelle Piratsprøjt. En supersjov forlystelse med 10 vandrutschebaner og kæmpe vandkar, der plasker ned over ungerne.

2013
2015
BonBon-Lands direktør Niels Feerup i 2015

I 2015 ansættes Niels Feerup som direktør i BonBon-Land. Med ansættelsen sker et skift i strategi, hvor der fremadrettet skal være øget fokus på gæsteoplevelsen. Efter sæsonen 2015 viser besøgstal, at parken nu har knækket besøgskurven med en stigning på 4,3 % fra 2014.

2015
2016
Mattis Willms blev BonBon-Lands nye direktør i 2016

Pr. 1. juni 2016 tiltrådte ny direktør; Mattis Willms fra Norge. Mattis overtog efter Niels Feerup, da han skal være direktør for to nye parker i Vietnam. Mattis har de seneste tre år været direktør i Skandinaviens største vandpark, Bø Sommarland i Norge, som også er en del af Parques Reunidos. Han vil – som i Norge – fortsætte med stor fokus på gæsteoplevelsen.

2016
2018

I 2018 får BonBon-Land sin første VR-nyhed: ”Den Hemmelige Verden”. Oplevelsen er udviklet kun til BonBon-Land og er samtidig den første VR-rutsjebanetur, som er interaktiv i Danmark.

2018
2020

Lars Fahlmann bliver direktør for BonBon-Land pr. 1. oktober 2020 efter Mattis Willms død i maj 2020. Lars Fahlmann har arbejdet 12 år i parken, som blandt andet driftchef og chef for forlystelserne i BonBon-Land.

2020