Handicap-politik

You are here

BonBon-Lands handicappolitik For at sikre en fair og lige behandling af alle vores gæster, har vi følgende handicap-politik i BonBon-Land.

Pris og én gratis ledsager

Gæster med handicap skal betale entré på lige fod med BonBon-Lands øvrige gæster. Dette kan fx også være ved at have sæsonkort.

Mod forevisning af gyldigt ledsagerkort får personen med handicap én ledsager over 18 år med gratis. For at få en ledsager med ind gratis, skal man købe en handicapbillet eller sæsonkort i BonBon-Lands entré eller via www.bonbonland.dk. Det er ikke muligt at gøre brug af andre typer af billetter. Er du handicappet, SKAL du henvende dig i ServiceCenteret og få påsat et "Vis-Hensyn-armbånd", og din ledsager skal følge dig i alle forlystelser.

Alle handicappede kan fra sæsonen 2017 tage op til 4 ledsagere med, når de vil prøve en forlystelse. Dette kræver Vis Hensyn-armbånd (se længere nede). 

Er du i kørestol? 

Kørestolsbrugere er velkomne i BonBon-land men må af sikkerhedsmæssige hensyn IKKE prøve Bæver Rafting, Vildsvinet, Hankatten, Cobra-Tårnet, Hestorado, Leo-Farterne, Pelle Piratsprøjt og Rejen. Det er strengt nødvendigt sikkerhedsmæssigt at kunne være selvbjergende (selv kunne klatre ud) i netop de forlystelser. Du skal med hjælp fra din ledsager selv kunne komme i og ud af forlystelserne.

Gæster med øvrige handicap 

Den handicappede med op til 4 ledsagere med “Vis Hensyn”-armbånd kan få lov til at gå ind til følgende forlystelser via udgangen: Søløven, Henry Hundeprut, Vandrotten, Den Skøre Skildpadde, Dragen, Klaptorsken, Albatossen, Ormen, Svend Svingarm, Victor Vandorm, Mågeklatterne og Bæver Rafting. (Se skema). 

Fordi vi tilbyder, at man må tage hele 4 ledsagere med, så kan man IKKE få ekstra tur lige efter. Ved parkens øvrige forlystelser skal den almindelige indgang benyttes. Vi gør opmærksom på, at restriktioner på skiltningen ved forlystelserne altid skal overholdes. 

Gæster med et handicap, der medfører, at sikkerhedssystemet ikke kan anvendes efter hensigten, må ikke prøve den pågældende forlystelse. Gæster skal ved egen eller ledsagers hjælp uproblematisk kunne stå af og på forlystelsen samt benytte evakueringsveje på lige fod med øvrige gæster. 

Vis Hensyn-armbånd 

Gæsten med handicap og ledsagere SKAL bære et “Vis Hensyn”-armbånd. Armbånd udleveres i vores Servicecenter. Minimum én ledsager (over 18 år) skal altid være i følgeskab med den handicappede i forlystelserne, da ledsager skal kunne hjælpe i tilfælde af en evakuering. Den handicappede skal bære rødt armbånd, ledsagere over 18 år skal bære grønt armbånd, mens ledsagere under 18 år skal bære gult armbånd. Dvs. der skal altid være en ledsager med grønt armbånd med på turen med den handicappede. 

Den handicappede skal ved egen eller ledsagers hjælp kunne stå af og på forlystelsen, samt benytte evakueringsveje på lige fod med øvrige gæster. 

Armbåndet gør BonBon-Lands personale og parkens øvrige gæster opmærksomme på, at de skal vise hensyn. Derfor må armbånd aldrig tages af i parken! Hvis ledsagere eller handicappede i løbet af dagen tager armbåndet af og alligevel prøver forlystelser, vil man skulle betale for sin ledsager herefter. Derfor er det vigtigt, at der altid er en ledsager over 18 år sammen med den handicappede i forlystelserne. 

Klik her for at downloade ansøgning om udlevering af Vis Hensyn-armbånd.

Handicap-faciliteter 

Der er handicapparkeringspladser tæt på indgangen (Handicapparkeringskort eller Invalideskilt i forruden påkrævet).  Handicappede skal købe P-billet på lige fod med øvrige gæster.

Der er handicap toiletter følgende steder i parken: Ved Slaraffenland, Ved Myretuen, Ved Bæver Pizza, Ved Junglerestauranten. Du kan se præcist hvor på vores parkguide du finder i parken.

Parken er kørestol venlig og der er niveaufri adang til alle spisesteder og ishuse i parken.

Kørestole kan lejes ved Servicecenteret i parken. De kan dog ikke reserveres på forhånd. Der findes ikke lifte ved forlystelserne.

Hvad er et ledsagerkort? 

Et gyldigt ledsagerkort skal være fra Dansk Handicaporganisation (tidligere DSB-kort), et Børneledsagerkort eller et medlemskort fra Dansk Blindesamfund. Ledsagerkort samt børneledsagerkortet administreres af Danske Handicaporganisationers Brugerservice. M.v.h BonBon-Land