Suttetræet blomstrer

You are here

BonBon-Land – 22. maj 2013

En af BonBon-Lands succeshistorier er Suttetræet, som hver sommer bliver fyldt med sutter. Hvis dit barn ikke vil smide sutten, kan I tage forbi det flotte træ i BonBon-Land og blive inspireret. Her hænger der nemlig hundredevis af sutter, som andre børn har ’doneret’ til træet og derved markeret en milepæl i deres liv. Disse sutter er med til at pynte træet i alverdens farver, og børnene kan med stolthed se på deres værk og besøge sutterne i løbet af året. ”Suttetræet er en af vores faste traditioner og er faktisk rigtig hyggeligt. Det er altid sjovt at gå en tur forbi og se, hvor mange sutter der efterhånden er blevet hængt op. Vi er stolte af, at børnene vælger at aflevere sutterne i BonBon-Land, og selvom de måske er lidt triste, når de afleverer sutterne, kommer de hurtigt i godt humør igen, når de går over på en legeplads eller finder en forlystelse, de vil prøve. Og efter en spændende dag i BonBon-Land, kan de forhåbentlig godt falde i søvn om aftenen uden deres sut.”

Farvel til sutten
Når man er stor nok til at tage i BonBon-Land, er man måske også stor nok til at aflevere sine sutter – det er der nemlig mange andre store børn, der har gjort, som ens børn kan få selvsyn for. Det vil uden tvivl være nemmere for børnene at efterlade deres sut, når de ser, hvor mange andre børn, der har gjort det, så det er et godt argument for forældrene. De færreste voksne kan nok huske, da de afleverede deres sutter, men for de små børn er det en kæmpe begivenhed, og der findes faktisk historier om mødre, der er kommet tilbage dagen efter for at hente barnets sutter. I 2005 blev der sat rekord i BonBon-Land for flest brugte sutter på et træ, da der i løbet af en dag nemlig blev hængt hele 1342 brugte sutter på træet. Det var i forbindelse med et rekordforsøg til Børnenes Rekordbog, og den gamle rekord blev faktisk slået med 640 sutter! I tidens løb er der blevet hængt over 50.000 sutter på træet, og det svarer faktisk til det antal børn, der bliver født i Danmark på et helt år!

Træet, der aldrig visner
Suttetræet har en lang historie bag sig. Det har stået der siden BonBon-Land åbnede og vokset sig større og større. Og efterhånden som året går, kommer der også flere og flere sutter på. Faktisk hænger der flere tusinde sutter, som fylder flere spandfulde, når træet bliver tømt, når sæsonen er slut. Så er det farvel til de gamle sutter, og så er træet klar til at modtage nye sutter fra de mange børn, når sæsonen starter igen. Så ligesom når træet smider sine blader om efteråret, er det også på tide at sige farvel til de gamle sutter. Faktisk modtager suttetræet også sutter fra børn, som ikke er i BonBon-Land. De sender nemlig breve, hvor de siger farvel til deres sutter, og sender dem til BonBon-Land. Så tager BonBon-Lands flinke medarbejdere sutterne, og hænger dem ud på træet, og så kan børnene komme forbi i løbet af sæsonen og se, om de kan finde deres egen sut blandt de mange på træet. Faktisk sender børnene deres sutter hele året rundt, også når BonBon-Land er lukket, men så bliver de stadig hængt ud på træet, så de hænger klar, når børnene kommer forbi. Så det er træet, der aldrig visner.

Gratis for børn under 90 cm - Spar når du køber online!

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu